tirsdag den 20. november 2012

Jagten på brakvandsgedden

Pionerfiskeri er vel egentligt, hvad man (for os) kunne kalde dagens fiskeri. Jakob havde fået et par waypionts af en pålidelig kilde, om et sted der for en 6-7 år siden holdte fint med fisk. Vi havde intet hørt om de stadig skulle være tilstede, men det måtte jo komme an på en prøve.
Vi ankom til stedet og kunne konstatere at vi ikke var alene. Der var 3 andre både, som havde fået samme ide som os. Nå, men vi fik os en lille snak med dem i den ene båd og de kunne rapportere at de også næsten lige var ankommet og at de havde taget 2 mindre gedder. Så der var altså fisk på pladsen!

Vi startede vores fiskeri i bunden af fjorden og efter en lidt træg start fandt vi ud af hvilke agn og taktik der skulle til for dagen. Jeg fik fisket det gode gamle Toby blink op af kassen og det kom til (igen) at være dagens absolutte topscorer.
Fiskeriet var til tider ret intenst med flere dobbelt hug og fisk der sprang fri af vandet. Vi oplevede også, at de ventede til det absolutte sidste øjeblik, hvilket flere gange gjorde at man virkelig blev forskrækket, når de nærmest tog agnen når den var ved at forlade vandet lige ved siden af båden.


Dagens største på knap 6 kg

Der var rigtigt mange følgere og hug på det lave vand, fisk der først efter 2-3 mislykkedes forsøg resulterede i fast fisk. Dagens tal blev til 19 gedder i båden og et utal der slap med skrækken.


 
Jakobs fortrukne agn var en Jerkbait af Michael Hoffstrøm, en agn der virkelig har en forførende gang og virkede perfekt på det lave vand, så perfekt at jeg har set mig nødsaget til at bestille 3 af slagsen ;)

2 kommentarer:

  1. NYDELIGE fisk og godt gået drenge! Fedt når nye pladser også kan levere en omgang spændende fiskeri!!! Næste gang MÅ min kalender bare være fri, når det gælder de brakke tøser!

    SvarSlet
  2. Ja helt afgjort at du skal med næste gang, vi har jo lige et par nye pladser i støbeskeen der skal afprøves ;)

    SvarSlet