torsdag den 10. oktober 2013

Dansk Brakvandscup 2013

Dagene op til konkurrencen blev ganske travle i teamet. Der skulle indkøbes nye multiruller, endegrej og ikke mindst var Michael på hårdt arbejde for at serviceret påhængsmotoren. Motoren fik bl.a. skiftet toppakning og impeller, men testturen afslørede desværre, at den ikke var så glad for at gå i tomgang. Plan B blev derfor taget i brug og en noget mindre motor blev monteret.
Magnussen bliver læsset

Dagen før konkurrencen indlogerede vi os på Tiendegården, som ligger ca 10 km fra Stege. Et sted der helt klart kan anbefales til andre, der vil overnatte i nærheden af de brakke jagtmarker. Efter udpakning af grejet kunne vi lige nå et par timer på vandet, for at få styr på de sidste detaljer. Imidlertid var vandstanden næsten en meter under normal, hvilket indskrænkede fiskepladserne en del. Vi besluttede os derfor for at fortøjre båden i havnen, så vi kunne undgå kø ved ramperne lørdag morgen. Resten af dagen gik med snak og hygge på Tiendegården.

Lørdag kl. 7.00 var der skippermøde afholdt af Rene Letvad. Her blev der briefet omkring regler, dommerbåde og færdsel i konkurrenceområdet. Tre kvarter senere lød startskuddet og de 140 deltagere spredtes hurtigt vidt omkring. Vandstanden var fortsat utroligt lav og mange af de områder, som vi havde planlagt at fiske på var faktisk tørlagte! Taktikken blev derfor ændret og andre områder blev opsøgt. De første par timer gik aldeles uden fisk og først en gang over middag lykkedes det at overliste den første brakke gedde.
Første fisk nappet på en Freddy catwalk

Vi blev naturligvis i området og piskede løs på det lave vand med shads og jerkbaits. Et par gedder mere var en tur i båden, men andre fiskere fandt også området attraktivt, så da der lå over 10 både på det lille område fortrak vi, for at finde et sted med mere ro. Samtidig tikkede der beskeder ind på mobilen fra konkurrenceledelsen om, at største fisk nu var på 91 cm.
Vores nye ABU Revo NaCl'er klarede de salte udfordringer til UG!

I det nye område, hvor et par dybe kanaler skar sig ind imellem store flade lavvandede områder, var der straks kontakt med fisk. Snitstørrelsen var en del bedre og der var flere over 80 cm. Michael fiskede på det tidspunkt med Spöket og fik et godt hug langt ude i kastet. Fra starten af kunne vi godt se at denne fisk var i den bedre ende. Efter en relativ udramatisk fight fik vi fisken i nettet og på det udleverede målebræt kunne længden måles til 101 cm. Således skrev Michael teamet ind i den bedre ende af konkurrencen. Vi fik desværre kun en enkelt fisk mere inden vi begav os mod havn, for at indlevere SD-kortet til "indvejning".
Michael med 101 cm brakvandstøs

Vel i havn kunne vi konstatere at andre også havde haft gode fisk på land og største fisk på dagen var 103 cm. Aftensmaden blev indtaget på Kaj Kok og bestod af stegt flæsk. Maden var ikke nævneværdig i sig selv, men de ca 30 andre fiskere, som også spiste her bragte stemningen helt i top! En broget forsamling bestående af danskere, nordmænd, finnere og en enkelt velkendt fransk herre fra Illex fik det hele til at syde i røverhistorier. Her skal særligt nævnes Erik Walmanns "perch-dance" som manifest, da han tidligere på dagen havde fanget en PR aborre 46,5 cm.
Erik Walmann, Frédéric Jullian og Per Stenberg lægger taktik

Afgang fra Stege
Et par temmelig trætte fiskere mødte igen op til skippermøde søndag morgen og efterfølgende fælles afgang fra Stege Havn. Kursen blev naturligvis straks sat mod gårsdagens hotspot for Michaels gedde. Området viste sig desværre at være propfyldt med drivende ålegræs, så efter et kvarter måtte vi desværre opgive. Et nyt lovende spot på meget grundt vand blev opsøgt og allerede i første kast var der bud efter min Freddy Catwalk og Michaels Spöket! Det lovede jo rigtig godt, men vi måtte sande at der virkelig skulle maskinfiskes resten af dagen, for at få flere fisk i båden.
Godt vejr og svære gedder

Kl. 14 sluttede konkurrencen og alle mand troppede op i en af de store haller på havnen, hvor der var lodtrækningspræmier og udlevering af trofæ og præmier til de længste aborrer og gedder. Længste gedde målte øvrigt 107 cm og Michael endte på en delt 3. plads. I samlingshallen havde blandt andre Garmin og Westin et par fine udstillinger, hvor vi fik kigget lidt på nye stænger og endegrej. Særlig opmærksomhed fik den nye Mike the Pike, som virker til at blive geddernes skræk i den kommende sæson.
Mike the Pike og Monster Teezers bliver helt sikkert at finde i grejkassen i den kommende sæson

På vejen hjem i bilen blev vi enige om, at vi helt sikkert vil være at finde her igen til næste år, hvor arrangørerne allerede nu forventer at stable et arrangement på benene igen.

5 kommentarer:

  1. Tillykke med den flotte trejdeplads til Michael - det er godt gået i et så tætpakket og dygtigt felt af fiskere!

    Det er fedt, at der er stablet en C&R brakvandskonkurrence på benene, som kan tiltrække så meget opmærksomhed i DK og udlandet.

    Jeg tror, at en af LFT's nye udfordringer i det nye år også kommer til at omhandle de nye muligheder sydpå i brakvandet - det virker rigtig spændende!

    Mvh. /Nils

    SvarSlet
  2. Præcis som Nils vil jeg også sige stort tillykke med den flotte 3. plads! Det er squ godt gået. Lyder også som om det har været et virkelig godt arrangement de har fået stablet på benene. Stor kadeau til de herrer der står bag arrangementet.

    SvarSlet
  3. God beretning. Samtidig en dråbe misundelse.... Vi var jo nogle, som var bundet i venne og familiære pligter den pågældende weekend :-)

    SvarSlet
  4. STORT tillykke med placeringen og tak for beretning og gode billeder. Man får jo lyst til selv at deltage næste år:-)

    SvarSlet
  5. Takker for de fine ord:) Ja vi var ret overrasket over det store antal af "kendte" fiskere der havde valgt at stille op, må sige at der virkelig var kamp til stregen, og at fiskene ikke bare blev serveret til en, der skulle virkelig kæmpes for dem.
    I skal bare se at melde jer til så snart de åbner op for konkurrencen igen, det kan på det kraftigste anbefales.
    Der var bestemt plads til forbedringer men i lyset af at dette var første gang at det blev afholdt, så gjorde de en rigtigt flot stykke arbejde.

    SvarSlet