onsdag den 30. januar 2013

Oeko Jigs

Morten Edvars fra esoxhunt.dk & bdfi.dk har været flink at sende teamet en portion af hans nyeste kreationer, Oeko jigs som vi er blevet bedt om at teste.
Vi ser frem til at prøve dem i aktion når isen forhåbentligt snart er væk:)
 
 
Så er det første (Made in Denmark)Oekojigs klar til salg.

Image

Oekojigs(i plastposer) ved siden af blyjigs

Disse jigs er ikke lavet i hvidmetal, som de lette jigs der sælges i danske butikker, men lavet af Bismuth. Bismuth er et ugiftigt men noget kostbart tungmetal, med samme vægtfylde som bly. Man kan dog ikke støbe i dette metal, så de er hærdet ved at tilsætte tin. Tin bliver også tilsat de de fleste blylegeringer, for ikke at jiggen skal løsne sig fra krogen. Jeg arbejder med at forbedre legeringen, så den kan tåle at blive pulverlakeret, men disse er ikke klar endnu. Oeko jigs svarer til typen Bassfiskerne i Californien bruger(her har man et lign blyforbud som i DK).

Med Oekojigs har i nu muligheden for at købe jigs med de gamle blyjigs egenskaber, dette i form af mindre hoveder, i forhold til vægt. Jeg er dog kun lige startet dette projekt, så ikke alle typer og størrelser er klar, da støbning i Bismuth er meget svært med de gængse forme. Men størrelserne her kan leveres nu. Ellers drop mig en PM, kunne forestille mig at mange gerne vil have Erie jigs i 20 og 25 gram, eller round head på 27 gram?

Med hensyn til kroge, så kan Mustad, Gamakatsu, Owner, Eagle Claw, og Matzou Sickle bestilles efter valg ved større ordre. Hvis der er interesse for større jigs, til Real Eels og
store shads, kan disse også leveres. Disse bliver dog med WMC Barbarian kroge str 0/10. Til dem der har meldt sig som testfiskere, så drop mig lige en PM, om i vil have jeres jigs nu, eller vente til i får dem sammen med de softbaits i skal teste.

Bestilling foregår indtil videre pr E-mail(me(et)esoxhunt.eu) og betalingen med dankort visa gennem Paypal.

Porto med Post Danmark ligger mellem 16 og 25 kr, for 100 eller 250 grams storbrev.

Oeko Round head(Matzuo Sickle) 7 gram 20 kr stk
Oeko Round head(Matzuo Sickle) 10 gram 22 kr stk
Oeko Round head(Matzuo Sickle) 13 gram 25 kr stk
Oeko Round head(Matzuo Sickle) 20 gram 27 kr stk

Image

Oeko Erie(Matzou Sickle) 10 gram 22 kr stk
Oeko Erie(Matzou Sickle) 13 gram 23 kr stk
Oeko Erie(Matzou Sickle) 16 gram 25 kr stk
Oeko Erie(Matzou Sickle) 19 gram 27 kr stk

Image

10 grams round head

Jeg har kontrol vejet alle størrelser i forhold til samme typer laver i bly, og de afviger mindre end 10%. Enkelte Oeko jigs er faktisk tungere end blyjigs med samme størrelse!.

Image

20 grams Oeko roundhead, ved siden af en tinjig købt i Sportsdress.

FAQ; hvorfor ikke lave jigs af Tungsten?

Tungsten er et af de metaller med det højeste smeltepunkt af alle(3,422 °C), derfor kan man ikke støbe i det, uden at krogen smelter. Hvis en forretning tilbyder jigs af tungsten, er det enten løgn, eller også er de fremstillet ved cementering(cintering), hvor bly bruges til at klæbe tungsten pulver sammen om krogen under pres. Andre materialer end bly kan bruges til cementering af tungstens pulver, oftest kobber, men da dette har et smeltepunkt der ligger tæt på det stål, som krogen er lavet af, svækkes hærdningen af krogen.

Der er dog andre metoder at bruge tungsten på, blandt andet tungsten epoxy jigs, men disse fås ikke ret mange steder, og er meget dyre.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar