torsdag den 28. november 2013

Dobbelt op på 10`ere


Kongetur, intet mindre.

Denne tur var på mange måder en tur der ikke lige går i glemmebogen.
Havde aftalt med Morten at han skulle have sprængt 10 kilos grænsen, og minsandten om ikke heldet var med os.

Det lykkedes os at finde store koncentrationer at byttefisk, stimer helt op til 7 meter i højden.
Som forventet stod der også de rigtige bananer omkring stimerne, de stod dog en del dybere, så vores agn blev naturligvis smidt i kælderen og det gav hurtigt pote.
Snittet på fiskene lå højt, ikke mange af dem var under de 5 kg.
Da kl var 11.45 og tælleren stod på 19, sad vi lige og snakkede om at nu havde vi kun et kvarter hvis vi skulle nå de 20 inden middag da der kom et seriøst hug på en af paravanestængerne, og denne gang var det Mortens tur til at hive fisken ind.
Der var fra starten ingen tvivl om at det var en fisk i den bedre ende af skalaen, og vi kunne efter en absolut godkendt fight lande den sikkert i nettet.
Fisken blev målt til hele 118 cm og 11.3 kg og hermed blev forbandelsen brudt og der var jubel i båden.
Det skal lige siges at Morten selv har sejlet til flere fisk over de 10 kg og helt op til 12.5 kg, men det har desværre ikke været ham selv som har haft æren af at hive dem ind.
Så et stort tillykke til Morten med hans nye flotte pr.


11.3 kg og 118 cm

Turen var allerede en stor succes, men med næsten 5 timer inden solnedgang og hugvillige fisk, så var der jo ingen grund til at stoppe.

Vi fortsatte i samme område, og  der blev ved med at være godt gang i den.
Da tælleren stod på 44 stk, besluttede vi os for at vende snuden mod havn, og ligesom vi er godt på vej hjemad krøller en af stængerne sammen. Morten kaster sig resolut over den og får givet et solidt modhug inden han overdrager stangen til mig. Den er god, når han lige at sige inden jeg står med stangen i hånden og mærker de store rusk, og en gedde som vil alt andet end med at overgive sig, denne her tager stoore udløb og går dybt.

Vi bliver hurtigt enige om at hive de resterende stænger op, så der er god plads til at fighte fisk og at vende båden. Gedden kommer med endnu et par rigtigt gode udløb og vi er sikre på at denne her er endnu større end den Morten fik tidligere, den måtte bare ikke mistes.

Jeg får til sidst presset gedden til overfladen og Morten får den i nettet.
Denne gedde kæmpede sindsygt godt, og er nok også en af dem jeg har fanget der har strittet mest imod, vi var derfor noget overraskede da vægten standsede på 10.3 kg.
Den var absolut godkendt fik men den tog i al sandhed røven på os begge.


10.3 kg og109 cm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar