søndag den 20. oktober 2013

114 og 116 cm

Dagen forinden havde budt på et fornemt eftermiddagsfiskeri. Faktisk havde hele 19 gedder været en tur oppe og hilse på i båden. Ingen kæmper, men et par fornuftige fisk i femkilos-klassen havde blandet sig i fangsterne. Der var derfor med tårnhøje forventninger, at der morgenen efter blev stævnet ud i jagten på flere rovfisk.

Søen lå næsten spejlblank hen og jævnligt var der skaller, der brød overfladen. Underligt nok tegnede ekkoloddet dog ingen formationer fra større rovfisk, selvom skallerne faktisk optog det meste af vandsøjlen. Jeg havde kun tre timer til min rådighed denne morgen, så jeg var nærmest desperat for at finde et område, der holdte på gedder. Efter en times tid sejlede jeg ind i et område, der havde været varmt på gårsdagens tur og selvom der ikke var fisk at lodde, så gik den ene paravane nærmest synkront med et hug på en af bundstængerne. Fisken på bundstangen kom hurtigt ind mens stangen med den paravanefiskede Alien Eel stadig stod hårdt spændt i stangholderen og indikerede en bedre fisk. Gedden kæmpede rigtig fornuftigt og derfor var smilet også ganske bredt da jeg tilsidst kunne løfte nettet med 116 cm rovfisk ombord. Fiskens kondition bar tydeligt præg af at fisken var blind på det ene øje og vægten stoppede derfor også "kun" på 9,6 kg.
Slank gammel enøjet kriger!
Området blev naturligvis finkæmmet og et par gedder mere måtte lige en tur forbi afkrogstangen. Fisketiden var imidlertid ved at rende ud, så kursen blev sat mod havnen. På vej ind lagde jeg et smut forbi dybere vand, hvor der pludseligt blev travlt med at håndetere et triplehug! De to første fisk var i firekilos-klassen, men den sidste fisk gav sig ikke uden videre og efter en rigtig intens fight kunne jeg løfte en ny PR på 10,4 kg ombord. Jubelhylet blev dog en anelse tavst, for mit gællegreb havde også fået kontakt med en af trekrogene. Samtidig rystede fisken på hovedet, så det var en noget ramponeret næve, der lidt senere rullede målebåndet ud på 114 cm, inden fisken efter et par billeder gled tilbage i vandet.
10,4 kg lykke :)

Ti gedder på tre timer var ikke til at klage over og den efterfølgende ventetid på skadestuen var til at leve med, inden jeg kunne få tilset poten og fik fornyet min stivkrampevaccine.
Ramponeret kno efter behandling på skadestuen

6 kommentarer:

  1. Stort tillykke med de fine fisk - især med ny PR. Vi ses derude igen en anden gang.

    SvarSlet
  2. Mange tak Jonas - det var ski en fed oplevelse!

    SvarSlet
  3. Vi ses da helt sikkert derude igen Klaus. Lykønskningen går også den anden vej - tillykke med DIN PR! Fantastisk dag!

    SvarSlet
  4. Herligt at du har set lyset.... GUMMI for pokker da. Tillykke med kræet og ikke mindst poten Hr. Larsen :-)

    SvarSlet
  5. Bukker og takker Hr. Howald. Og ja, også til gedderne er det sgu sjovt med gummi!

    SvarSlet