mandag den 28. april 2014

Kanon start på Sandarten

18 meter vand under kølen og der dukker et begyndende ekko op på skærmen, kun 6 meter under båden.
Ekkoet bliver større og ild rødt, kan med det samme se, at den står direkte under båden og får straks slået bak, ned med jiggen, standser lige over fisken- 2 forsigtige vip med stangtoppen og BANG.
Den tog den sku helt uden at tøve! et solidt modhug og krogen er sat.

Den er sku ikke så tosset denne her fisk tænker jeg og får fumlet nettet frem samtidig med at fisken beslutter sig for, at søge mod dybet.
Imellem tiden har jeg også fået løsnet bremsen en anelse, men den er stadig stram nok til, at jeg kan ligge pres på den igen og få den overtalt til at komme til overfladen, denne fisk må og skal bare ikke undslippe.

Den dukker op i det forårsklare vand, et par meter nede og jeg når kun lige at skimte den, inden den dykker et par meter nedad igen.
Får endnu engang vendt den mod overfladen og denne gang kommer den sikkert i nettet.

Yes yes yes, årets første art er i hus og sikke en, ingen ny pr men det er alligevel den fedeste fornemmelse at få succes med prikskydningen i det Aller første drop.
Den bliver vejet til nøjagtigt 5.7 kg og målt til 85 cm. FED start på sandart sæsonen.

Den faldt for en 8" Westin Twinteez rigget op med et Mieko jigg hoved og en Mustad stingerkrog


Våbnet til at overlist arten med bestod i et af efterårets mange grejindkøb, en Edge 3776 Vertical Jigging 21-40 gram stang, monteret med et ABU Revo MGX.


Dette er uden tvivl den fedeste sæt, jeg har fisket sandarter med. 320 gram med line og forfang er den kamp klare vægt og rygrad nok til at plante krogen i den tandfyldte mund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar