søndag den 7. april 2013

Vertikal sæsondebut

ENDELIG!

Vi har i virkelig lang tid glædet os til, at isen skulle slippe sit tag på søen, så vi kunne komme ud og lufte teamets båd i jagten på et de vertikale sandfisk. Båden har i øvrigt gennemgået et par små indgreb og "upgrades" i løbet af vinteren, som vi ved samme lejlighed kunne teste af.

Vi fik dog først søsat båden om eftermiddagen og kunne ved samme lejlighed se, at de gæve fyre fra Team Lucio også var ude og drille sandarterne - en sludder med dem en time senere, afslørede at de havde haft rigtig god succes med fireballs.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at de fisk vi fandt, ikke var synderligt interesserede i gummiet. Der skulle således slides en del, inden vi dog fik gang i et fornuftigt fiskeri, toppet af rognfyldt tøs på 3,52 kg.

Nappet på en Ripple Minnow...

Vi håber at den kommende uge vil give plads til en tur eller to mere, så vi kan komme ud og jage de forjettede fisk, og så vil vi helt sikkert forsøge os med skaller eller horker som agn.

3 kommentarer:

  1. Rigtig flot sandart på gummi, Henrik!
    Sandfiskene stod virkelig klinet til bunden og surmulede den dag. Næsten alle vores sandarter fra samme dag var fulde med parasitter, igler og karpelus, ligesom jeg kan se, at det er tilfældet med din fisk. Rovfiskene kan ikke have været særligt aktive, men det tillader vandtemperaturen nok heller ikke endnu. Så det er sgu godt fisket at få en så stor gummi-gös i båden!

    Knæk og bræk, hvis I kommer ud i løbet af ugen! :)

    SvarSlet
  2. Tak Nils :)

    Vores fisk lignede bestemt også nogle, der havde stået og surmulet ved bunden i rigtig lang tid. Imidlertid smed vi begge to en fisk, som blev lokket til hug i frivandet, så det SKAL kunne lade sig gøre...

    Flotte resultater med jeres kødjigs! Er spændt på om, der vil vise sig nogen forskel i Vectra vs alm fireball.

    Kommer I selv på vandet i denne uge? Planen er at vi napper et par timer i morgen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Michael A. smed også en rigtig pæn fisk i frivandet, som smadrede hans skalle fuldstændig til ukendelighed - men generelt så vi ikke mange pelagiske ekkoer den dag. Vi er stadig i opstartsfasen mht. det pelagiske - vi har endnu ikke fået det helt til at spille.

      Almindelig fireball synes jeg er godt til mindre agnfisk, da agnfisken har en friere gang og kommer til at "virke" større i vandet. Et problem ved det almindelige fireball er, at de tit hægter sig op og agnfisken mistes tit, hvis man får hug som man ikke kroger. Vectra'en giver en mere fikseret agnfisk, som fuldstændig følger stangens bevægelser. Agnfisken sidder rigtig godt fast på hoved grundet bøjlesystemet, og man kan tit genbruge sine dyrebare agnfisk flere gange.

      Vi har desværre ingen planer om gösfiskeri denne uge. :( Men jeg misunder jeres tur idag, da vejret bliver helt perfekt og det uden tvivl kommer til at give fisk til de kompetente predatorfiskere, I er! :)
      Teamet prøver måske at skaffe nogle agnfisk i løbet af ugen, da vores lager er helt i bund - og det går jo ikke!

      Knæk og bræk til jer begge idag!

      Slet