søndag den 30. september 2012

Brakvands Gedder

Mødtes med Jakob kl 10 hvor han holdt og var klar med sin top tunede Linder 400, fik læsset grejet ind i hans bil og så gik det syd på imod de brakkede vande.
Vi fik sat båden i vandet og det tog ikke lang tid før den første gedde viste sig, lagde ud med at fiske med en større Shad, men fisken som var op imod meteren, vendte om oppe ved båd siden.
Vi havde fået et par koordinater hjemmefra fra så vi havde lidt at gå efter, vi fik hurtigt fundet fisk på et af punkterne som viste sig at være meget lavvandet, under 1 meter faktisk. Jakob lagde ud med en omgang Jerkbait og jeg fik fisket et Toby blink op af kassen, det tog mig ikke mange kast før jeg havde landet 2 gedder og smidt en, Jakob rystede godt nok lidt på hovedet af min meget old school tilgang til gedderne denne dag, men det skulle vise sig at det gamle Toby blink faktisk kom til at stå for de fleste fisk denne dag.
Vi fandt en vig hvor vandstanden heller ikke overskred meteren og den indeholdte en del gedder med et par stykker på 5+.
 
Jakob med en 5.2 kg
 
 
5+ og 94 cm=slank fisk
 
 Det blæste ret kraftigt op og der kom et par byger mens vi lå lidt i læ i vigen.
Da vejret klarede op, blev vi enige om at få afsøgt et par nye steder, da vi mente at vigen var blevet fisket grundigt af.
Efter at have prøvet et par pladser af i nærheden uden held, rykkede vi til den anden side, hvor det lykkedes os at finde et område med masser af fisk.
Jakob fortsatte med Jerk og jeg fik sat en Multibass Swimbait på fra I.T.T, det viste sig at være et godt træk idet at det ikke tog mange kast før en større gedde havde indhaleret den, gedden stod tungt og med de karekteristiske tunge hovedryst, var jeg ikke i tvivl om at der var en af de bedre, nu var det på tide at nettet blev taget i brug og efter et par gode udløb fik Jakob fisken i nettet og vejeslyngen blev hevet frem, 10.2 kg og 108 cm, så var den nye agn ellers godkendt:)
 
 

10.2 og 108cm
 
 
 
1 stk indviet og godkendt agn:)
 
 
 
Fisken blev retuneret til sit rette element efter en hurtig fotosession og vi genoptog fiskeriet, fik yderliger en 5`er til på min nye ang og Jakob et par mindre og vi besluttede at kalde turen for godkendt med 23 gedder i båden, 3 stk over 5 kg og en 10`er og vi søgte derfter havn. 
 
Tak Jakob for en helt igennem fed tur, håber at vi snart kan finde en dato til en ny tur:)
 
 
 
 
 
 

7 kommentarer:

  1. Virkelig flot 10'er - tillykke med den! Kunne også rigtig godt selv tænke mig at prøve brakvandsgedderne på denne årstid.

    Ellers er det sgu sjovt at Toby slår til - måske du skulle tage en anden geddeklassiker fra ABU med næste gang: Atom i kobberfarve? :)

    Tight lines!

    SvarSlet
  2. Flot 10'er! Fedt at en ny agn leverer med det samme.

    SvarSlet
  3. Det er sgu nogle flotte fisk. Og den swimbait er da inhaleret. Tydeligvis noget Madammen ikke havde set før... ;-)

    SvarSlet
  4. Jeg takker:) Ja det er sku altid fedt med en 10`er i båden. Vi satser på anart at tage en tur derned igen inden længe, det er klart noget man blir hooked af. Man burde købe sin egen båd så det kan dyrkes noget mere!!

    SvarSlet
  5. Tillykke med kræet Michael. Den klær' dig sgu godt den gedde! Og ja, man burde blive skipper selv!

    SvarSlet
  6. Selv tak for turen! Jeg har fyldt grejkassen med tobyblink så kan det kun blive en succes ;o)
    Mvh Jakob

    SvarSlet
  7. Haha jakob.. og som Myling siger så kunne en old scool Atom ske nok også klare opgaven:)

    SvarSlet