mandag den 5. november 2012

Deal done!

Som nævnt i et tidligere indlæg, så har ønsket om at blive skippere i egen båd længe stået øverst på teamets ønskeseddel. Vi lagde derfor alle kræfter i, for at finde den optimale bådløsning til vores fiskeri. Efter vores oplevelser med Magnus Marine i Silkeborg var vi dog ikke i tvivl længere! Sådan et fartøj måtte vi bare eje.

Sammen med forhandleren fandt vi en god løsning på produkt og pris og handlen kom således til at inkludere: Magnus BB 445 Basic, Selandia P 400 Long bådtrailer, Minn Kota Riptide ST 55 punds elmotor, to fjernbetjeninger og tre 90 amperes AGM batterier.

Den rå skitse.
Hr. Larsen i gang med værktøjet

Selvom båden leveres nærmest som en færdig løsning med mange smarte indretninger, så er vi efterfølgende begyndt at rigge båden til, så vi forhåbentlig bliver 100% tilfredse med alle faciliteterne. På den lange to-do-liste kan vi nu sætte hak ved: motor- og stolemonteringer.

Minn Kota'en på plads

Vi har dog skumle planer om at få monteret søgelænder til RAM-mounts, transducerbeslag og stangholdere samt at lave lidt ændringer af kasteplatformen i en fart, så er det jo godt at Hr. Jæger er uddannet i smedefaget :)

Dejligt at se, hvordan tingene tager form

Båden er med andre ord slet ikke færdig endnu. Vi har naturligvis ikke kunnet dy os for at tage den første tur alligevel. Trods alt for godt vejr trillede vi en tur til brakvandet, hvor vi mødtes med Jakob, der fiskede i hans Linder. Fiskeriet var svært og det tog en rum tid før dagens første gedde lod sig overliste fra en lille sandet og lavvandet vig. Med første fisk i den nye båd var det naturligvis et godt tidspunkt at åbne den medbragte champagne, for at fejre "projektet".

Hr. Jæger har været en tur i kælderen og hente bobler.

Efterfølgende havde vi rigtig mange fisk, som bare fulgte vore agn hele vejen ind til båden, for derefter blot at stille sig på bunden uden at have lyst til at hugge. Det var på én måde fascinerende at se de flotte fisk på tæt hold og på den anden side ganske frustrerende at opleve al denne negative respons. Mod slutningen af turen oplevede vi dog en periode, hvor følgere blev til faste fisk og der var faktisk flere dobbeltfights. Desværre var der ingen af de større fisk imellem fangsterne, men vi var nu også ganske tilfredse med at have oplevet at være skippere i egen båd for første gang.

Den nyindkøbte 25 hk Mariner er desværre afmonteret igen, da den efter kun 4-5 minutters sejlads, valgte at gå i stå. Efter et par forsøg på at få den igang måtte vi dog opgive. Det har efterfølgende vist sig at det var en defekt toppakning. Så nu er det op til mekanikeren at få den fit for fight igen, ny impeller, tændrør og pakninger er bestilt hjem, og den ventes at komme tilbage på sin plads på hækken inden længe.
Vi vil gerne sende endnu en tak til Jakob for lift over de lange stræk på noret hvor elmotoren ikke var tilstrækkelig.
Jæger og Larsen
I menuen øverst vil du snart kunne se et nyt punkt "Båden", hvor vi vil skrive om vores erfaringer og indretninger af vores Magnus 445.

11 kommentarer:

  1. Det var (endnu engang) en sand fornøjelse at være i selskab med jer, og hvem ved måske skal jeg have et "lift" en anden gang. Tillykke med den prægtige skude, må den tjene jer godt.

    Jakob

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jakob

      Takker, ja det er et rigtigt fint skib. Du kan få et lift til enhver tid;)

      Slet
  2. Tillykke med jeres nye færge. Lad den få mange besøg af store svedige rovbanditter.

    SvarSlet
  3. Flot alubakke! Er slet ikke misundelig, når man selv fedter rundt i foreningernes gamle glasfiber-smadrekasser... :)

    SvarSlet
  4. Vi overvejer lidt lave en "Sjælland Rundt 2013" med dig på slæb Jakob - sådan som tak for at du kunne give os et lift!

    Tak Michael :) "Færgen" har i øvrigt ikke fået noget navn endnu. Lige på den konto er vi som et gammelt ægtepar, der ikke kan blive helt enige endnu! Et godt navneforslag modtages derfor med kyshånd og honoreres med en pose jigs, hvis det kan falde i begges smag!

    Nils - du kan jo hoppe med om bord en dag, hvor du bliver træt af foreningens yoghurtbægre. Vi skulle gerne ende med at have en god platform for prickskytte, som jeg ved også optager din interesse.

    SvarSlet
  5. En pose jig :-), så kommer der et par forslag her.

    Pelagina! - Zanda! - Bunddunkeren! - Sandbassen! - Gummidyret! - Howald ;-)!. Den grå Obama ;-).

    SvarSlet
  6. Uhhhh, du skulle jo have slået dig ned som festsangsforfatter Howald :) Pelangina lyder godt i min mund! Måske endda bedre end Fru Sand, som var min yngling! Er spændt på hvad Hr. Jæger siger!?

    SvarSlet
  7. Hehe, Pelagina- Rhymes with Va.... !! hmm, The Grey Obama!
    Det er nogle fine bud Michael, kom endelig med flere ;)

    SvarSlet
  8. Jeg vil meget gerne med en tur, når I synes båden er repræsentabel. I kan udlove en tur+jig godtepose til den, som kommer med det bedste navneforslag. :)

    Mine navneforslag: Den grå eminence, Banan-båden, Foliebakken, Dream Catcher, Specimen-skuden, Predator Pursuer, Phthalater-færgen...

    SvarSlet
  9. Sandfræseren, Sandraceren, Lucioperca, D`Arten. Den gode Jörgen Larsson har jo efter min mening fundet det perfekte navn - Gösta!.

    Fru Sand er ellers et fint navn - ironisk, men skønt på den fede måde. Hr. Art kunne også være en mulighed.

    SvarSlet
  10. Hej!

    Har i fået mere tid på vandet i den nye båd, og er i godt tilfredse med den? Hvordan er den sammenlignet med en Linder 400?

    SvarSlet