onsdag den 21. november 2012

November rain & The Umbrella rig!

Grej og grejnyheder præsenteres efterhånden i en lind strøm og det er snart kun fantasien, der sætter grænser for opfindsomheden. Ikke alle produkter finder fodfæste hos dem, der skal anvende grejet og nogen gange kan man spørge sig selv om grejet bliver fremstillet for at "fange" fiskerne frem for fiskene selv!
  I starten af denne sæson fik jeg anskaffet mig noget så navnkundigt som et "Umbrella rig". Rigget skulle være så effektivt, at nogle stater i USA ligefrem har forbudt anvendelsen af disse. En sådan "reklame" var svær at sidde overhørig, så et par af disse vidunder rigs skulle naturligvis erhverves.

Jackson Umbrella spin rig med fem arme
Umbrella rigs er konstrueret med et belastet hoved og herfra udgår så typisk tre til fem stål arme, hvor der for enden kan monteres jigkroppe. Ideen er at rigget skal imitere en stime små byttefisk, som bevæger sig helt synkront når rigget enten spinnes eller jigges ind. Rigget egner sig ikke til traditionelt jigfiskeri, da jigene ellers har en tendens til at filtre.

En mindre aborre er faldet for tricket...
Rigget kan naturligvis fyldes med jigs, men man kan også eksperimentere med at montere Colorado- eller Dakota blades. De bedste resultater har jeg selv haft med at montere en sværm SavageGear Minnows.

Umbrellaaben!
All in all, så har rigget virkelig floppet! Ikke så meget som én sandart er gået i fælden trods mange forsøg herpå. Mit råd er derfor at gemme umbrella'en til du vil more dig med en omgang aborrer - det er vist det eneste sted hvor rigget kan finde lidt Skandinavisk fodfæste!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar