søndag den 9. december 2012

Gang i vintergedderne

Fiskeriet overskred virkelig forventningerne på denne måske sidste tur i mosen for i år. Flere ture er dog lagt i støbeskeen inden årets sidste dag skal fejres og alt hvad der kan krydses bliver krydset i håb om, at vinteren ikke får lagt låg på alle søerne. Det ser dog lidt sort ud ifølge alle vejr prognoserne.

Denne gang havde jeg igen fornøjelsen af at have Howald fra howaldfishing.blogspot.dk i båden.
Selvom vi først kom igang med fiskeriet henad kl 9, var der fyldt med action lige fra starten.
 Dagens taktik hed dørgefiskeri med kun 4 stænger, monteret med ål på dem alle. Hvor vi på sidste tur havde mindst held på paravanestængerne, var det dem der var mest gang i denne dag.
 Farten blev sat til lige omkring de 2 km/t og vi havde efter kun 2 timer haft 14 gedder oppe og vende i båden. En del af dem var pindegedder, men der var dog lige en der kunne presse vægten over de magiske 10 kg :)
Min 3 over 10 i år, og endda fra 3 forskellige vande og alle på kunst agn, en på en Mepps Nr 5, en på en Swimbait fra I.T.T og så denne der tog en ål i farven Golden Eel.


11.5 kg & 115 cm

Et resultat jeg er ret godt tilfreds med, taget i betragtning af at det har været nye vande, der er blevet udforsket og på lidt andre metoder end jeg er vant til. Det beviser også at det ikke kun er skallebadere der bliver belønnet. Teamets største problem ved netop at fiske med levende agn, er anskaffelsen af skaller, en agn som jo til tider sætter enhver anden metode til vægs.

Da dagen var omme kunne vi sætte tal på dagen fiskeri, hele 33 stk blev resultatet, 7.5 og 8 kg til Hr. Howald og undertegnede stod for dagens største på 115 cm og 11.5 kg.


8 kg og plus meteren


 En ekstra bonus ud over alle de mange fisk, var at de andre både der var på vandet ikke fik brugt alle deres agnsfisk, så de tilbød mig dem. Bilen blev i en fart pakket om og ca 100 stk af det fineste sølv i form af store kamp klare skaller blev læsset i et par tønder, som de så venligt lånte mig. Så gik turen afsted op til Henrik der havde palletanke stående klar. Så mon ikke de skal luftes hvis vejr, vind og ikke mindst isen tillader det inden for de næste par uger.

Siden den første tur med Howald var optimismen over ålene vokset og der er netop lige landet 19 stk med posten. Efter at have ringet rundt til diverse grejpushere, fandt jeg frem til at effektlageret.dk havde de ønskede farver, det er desværre farver som er udgået, men nu efter at have tømt deres lager er mit så også fyldt op til det næste lange stykke tid:)


4 nyeste medlemmer til grej familien

4 kommentarer:

  1. Flotte fisk og tillykke med 3. over 10 kg. i år. Flot resultat i det kolde vand.

    Der er virkelig gået enormt meget mode i de ål! Både blandt fiskene og fiskerne... Tror jeg må anskaffe mig nogle Alien Eels og Bull Dawgs næste sæson til noget tungt spinnefiskeri. Savagear kommer med en V2 af Alien Eel'en både i 30 (143 g.) og 40 cm. (220 g.) i den kommende sæson.

    De rigtige ål i søerne må ligge nede på bunden og virkelig undre sig over dens artsfæller iklædt sindsyge farvemønstre væltende rundt midtvands. :)

    SvarSlet
  2. Hej Nils.

    Jeg takker, og ja de levere virkelig også varen de ål.

    Det er rigigt at de lige får et nøk op i størrelse, men desværre ikke i de gode gamle farver, men de må jo nok prøves alligevel når de kommer.

    SvarSlet
  3. Hej michael

    Du bliver bare ved. Super flot fisk. Håber at dit fangstlykke smitter lidt af når vi skal på sundet.
    ses

    martin c

    SvarSlet
  4. Hej Martin.

    Hehe, ja det må vi se om den gør, men ellers skal det nok blive det nok blive en hyggelig tur, som det plejer:-) Vi skal nok få hevet lidt fisk op

    SvarSlet