tirsdag den 18. december 2012

Dørg+Sg Alien Eel= Gedder!!!

Vejrudsigten sagde 2-4 ms, så det var jo helt oplagt til en tur på søen. Vigtigst af alt er dog, at den stadig er helt fri for is:)
Havde aftalt med Martin Olsen at mødes ved søen halv 8. Taktikken til de grovtandet hed igen dørgning med paravaner og gummi ål, farten blev sat på 1.5-2 km/t og dybdekurven lå på 10-14 meter. Vi lagde ud med 6 stænger, men efter 3 hektiske dobbelthug blev de 2 lagt på stand by.


Dagen første dobbelthug, 2 x 5`ere
 
Det virkede som om at alle farver virkede, Perch, Magic, Hot Orange- uanset hvad der blev monteret for enden af linen bed de på. Tror dog at farven Magic vandt med en lille margin.
Ud af 20+ kontakter lykkedes det os at lande 15 fisk, en håndfuld var over de 5 kg og en enkelt kunne nærme sig de 6 kg.
De mistede fisk gør selvfølgelig en irriteret, men også at man overvejer, hvordan man kan optimere sine agn. En af metoder der er under overvejelse er, at sy en stingerkrog ind i halen med en blød flet line, dette skal dog gøres, så det ikke påvirker agnens gang.  En af ulemperne kan dog være at de gedder som indhalere agnen helt, kan blive for dybt kroget. Dette vil jeg dog komme med en opdatering på, når jeg får gjort mig nogle erfaringer. Grunden til det er at vi har mistanke om, at det er sandarterne der er på spil og kun får fat i halen på ålene i hugget. Om vi er på rette spor, må de næste ture afgøre.

Selv de mindre gedder kan nemt indhalere en 30 cm gummiagn
 
 
 
En tak til Martin for en hyggelig tur på søen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar